PRESSE   MUSIK   TOUR  BANDS    in english
Ridderlige trylleviser


  Ridderlige trylleviser

Sangskriverworkshop i folkeskolen tager afsæt i de gamle folkeviser.Nikolaj Davidsen og Channe Nussbaum

har valgt at lade de danske folkevisers forunderlige univers være omdrejningspunktet for den kreative proces. Vi ønsker at gøre eleverne opmærksomme på at temaerne i de gamle, glemte folkeviser er lige så aktuelle i dag. Titler som "Roselil og hendes Moder" og Erik Klippings drab" er historier med saft og kraft, og er oplagte inspirationskilder til nutidig sangskrivning.

Målet er at lave nutidige folkeviser i en kreativ og skabende proces der både er autentisk og vedkommende for eleverne.Vi benytter os af perspektivering og fordybelse. For eksempel kan en gammel riddervise perspektiveres til en dansk soldat i Afghanistan eller begreber som mobning og fjendskab. Vi håber at elevernes egne personlige fortællinger kan iscenesættes i denne ramme.

Målgruppe: 9-16 årPlan til workshopforløb over 3 dage.

Dag 1:


Præsentation af projektet, minikoncert med huskunstnerne. Derefter analyse, tematisering og brainstorm af 2 forskelligartede folkeviser (feks tryllevise og riddervise).

Dag 2:


Tekst og ideudvikling med udgangspunkt i folkevisetemaet, der munder ud i 2 færdigskrevne sangtekster, digtet af elever og huskunstnere i fællesskab. Tale om musikalsk udtryk i forhold til den skrevne tekst. Hvilket groove, genre, tonalitet passer til vores tekst - kan en riddervise være en langsom ballade? Kan en tryllevise være en hårdtpumpet Rap?

Dag 3:


Færdiggørelse af sange (form og arrangement). Rollefordeling, indstudering og indspilning.til sidst afrunding og performance.

Udstyr:Huskunstnerene medbringer selv mobilt lydstudie, keyboard, kontrabas og guitar. Vi starter hver dag med en folkedans for at opnå nærvær og et frit flow.

Hvem er vi:Nikolaj Davidsen:

Konservatorieuddannet bassist. Har bl.a spillet med The Poets, Bobo Moreno og Channe Nussbaum kvartet. Har undervist på højskoler (Vallekilde, Oure og Borups) og efterskole (oure) i fagene sangskrivning, sammenspil og musikproduktion.

Channe Nussbaum.

Sangerinde og sangskriver. Spiller med Klezmofobia, Trio Klezmer, Illeborg/Nussbaum og Channe Nussbaum kvartet. Siden 1995 har hun sunget, skrevet og indspillet Klezmermusik. Hun spiller børnekoncerter og skolekoncerter under levende musik i skolen. Channe Nussbaum har udgivet 12 albums hvoraf den sidste er udgivet sammen med Laura Illeborg i 2012.

Hvordan - Hvornår - Hvorledes….Projekt "Ridderlige Trylleviser" kan bøjes og formes så det passer til skolernes og institutionernes behov.Projektet er en sangskriverworkshop for børn/unge som foregår over 3 workshopdage i kalenderåret 2014/15.


Nussbaum & Davidsen har lige gennemført projektet 3 dage på Vejlebroskolen i Ishøj. Og var helt høje på hvor godt det gik og hvor effektivt det var. Vi skrev 3 super gode sange med eleverne og den ene er blevet spillet flere gange i radioen.


Skolens/institutionens egenbetaling er i alt : 6000 kr. Alt inkluderet. Resten af udgifter og honorar til workshoppen bliver betalt af Kunst.dk 

Next concert:

Booking
channenussbaum@gmail.com
mobil: 20 83 50 62

40761