PRESSE   MUSIK   TOUR  BANDS    in english
 

1. Hvad er en skolekoncert?


En skolekoncert er en 45 min. koncert specielt udformet til børn på skoler - den forgår ofte i skolens gymnastiksal. Der foreligger en mappe med pædagogisk forberedende materiale som lærer evt. kan bruge i musiktimer eller andre fag før orkestret kommer.

2. Hvordan booker du?


 • Channe Nussbaum tlf +45 20835062
 • channe@nussbaum.dk
 • Bjarke Kolerus tlf +45 20835062
 • kolerus@tiscali.dk

  Post adresse:
 • Nussbaum & Kolerus Rosendalsgade 11, 3 th 2100 Kbh Ø

  3. Hvad koster det?


  Pris efter aftale.

  4. Hvad sker der til en skolekoncert?


  Børnene bliver palceret på gulvet sammen med deres lærere - Channe tager imod dem og beder dem at kalde/råbe på de "forsvundne" musikere - de kommer spillende ind og koncerten er igang.

  Om forestillingen:


  4 musikere, 4 baggrundsskærme, masser af musik, ingen strøm, klarinet, tuba, harmonika og stemme, direkte kontakt til børnene - dette er den enkle opskrift på Nussbaum-Kolerus Kvartets skolekoncerter - og vi elsker at spille for ungerne og opleve deres umiddelbarhed og nysgerrighed.

  Shera's forunderlige dag - En musikalsk fortælling


  Musikken kædes sammen af historien om Shera - en pige i 1800 tallets Ukraine, som vågner i et lille træhus på landet med sin bedstemor. Hun skal op og forberede sin fødselsdag og møder i løbet af dagen både slagteren, rabbineren og musikerne ved åen, inden hele byen går i optog til Sheras fest.
  Koncerten er bygget op således at børnene bliver inddraget med sang, knips, klap m.m. og en afsluttende enkel kædedans, som det festlige punktum for Shera´s fødselsdag.

  Det musikalske materiale udspringer af musikernes fælles kærlighed til klezmermusikken (den østeuropæisk/jødiske instrumentale bryllups- og festmusik) og af de mange smukke sange og ballader Channe Nussbaum har med sig fra sit barndomshjem.
  Historien trækker på Feige Nussbaums barndomserindringer og maleren Marc Chagals billeder fra de jødiske landsbyer (stehtls) i Zarens Rusland med små skæve træhuse, flyvende spillemænd og røde køer i gadebilledet.

  Koncertafvikling


  Koncerten henvender sig til 0-2. klassetrin og kan - med et par små justeringer - også fint bruges til de lidt ældre klassetrin.

  Ledsagemateriale : CD, noder, samtaleark, sanglege, opskrifter, materiale til læreren m.v.

  Antal publikum : max. 120.

  Specielle krav : 6x6 meter på gulvet. Opstilling/nedtagning ca. 10 min. Ingen strøm og ingen stole.

  Nussbaum/Kolerus Kvartet består af:
  Channe Nussbaum - vokal
  Bjarke Kolerus - klarinet
  Anders Vesterdahl - harmonika
  Jakob Munch - tuba

  5. Skoler, vi har besøgt  Nussbaum og Kolerus Kvartet har været på turne rundt i landet under LMS(Levende musik i skolen) i perioder på 14 dage med ca. 2 - 3 koncerter om dagen, i både 2004 og 2005. Kvarteten skal ydermere på en 14 dages turne i marts stadig under LMS. Desuden har de spillet Amts koncerter på Bornholms Amt og skal spille i Ringkøbing i foråret.

  Nogle udtalelser fra afholdte skolekoncerter

  Strandskolen, Århus. Ca. 100 børn.


  Musikernes præstation :
 • Rigtig flot! Oplevede musikerne som meget engagerede og nærværende. Historien om Shera som bindeled til musikken virkede rigtig godt.
  Elevernes reaktioner :
 • Meget optaget af både historien og musikken. Kunne rigtig godt lide den tætte kontakt til musikerne, da de gik rundt blandt dem.
  Forberedende materiale :
 • Super! Brugte 4 lektioner på det og hverken elever eller lære syntes det var for meget. Emnet gav anledning til mange snakke. Præsentation af musikere og instrumenter godt. At cd´en indeholdt en sang til forberedelse var fedt! Vi vil helt sikkert bruge materialet igen. (Christina B. Lowe)

  Åvangskolen, Bornholm, 44 børn.


  Musikernes præstation :
 • De var rigtig gode til at fange elevernes interesse med deres fortælling og mimik på instrumenter.
  Elevernes reaktioner :
 • De var meget lydhøre og fulgte instruktionerne fra musikerne. For os lærere var det også en fantastisk oplevelse at se hvordan børnene levede med og hvordan musikerne fangede deres opmærksomhed kun med instrumenter og stemme - uden forstærkning. (Marianne Folkman)

  Vindinge Skole, Roskilde, 120 børn.


  Musikernes præstation :
 • Festlige, medrivende, dygtigt spillende.
  Elevernes reaktioner :
 • Glade, nysgerrige, meget interesserede og lydhøre.
  Forberedende materiale :
 • Særdeles fyldigt og brugbart. Det er en eminent idé at eleverne har øvet på et nummer på forhånd. (Ghita Johansen)
 •  

  Next concert:

  Booking
  channenussbaum@gmail.com
  mobil: 20 83 50 62

  40769