PRESSE   MUSIK   TOUR  BANDS    in english
Hjemløshed

Video om samarbejdet
Køb CD
Køb LP
Lyt på Spotify

Hjemløshed
  

Nordbrandt og Nussbaum udgav albummet Hjemløshed i 2019 på pladeselskabet Exlibris, både som LP og CD og på de digitale medier.
Channe Nussbaum synger Henrik Nordbrandts digte, som rummer stor smerte,håb, afmagt og mod på én gang. Musikken veksler mellem Nussbaums melankolske kompositioner, med og uden vokal, og Nordbrandts oplæsninger, placeret i et overraskende, på en gang både urbant og traditionsrigt, analogt og elektronisk, musikalsk univers.

Citater fra Anmeldelse af Hjemløshed :

"Channe Nussbaums udgave af samme tekst lader ikke alene skønsangen og den mellemøstligt farvede musiks skønhed, men også Nordbrandts stemme (som et særligt instrument) løfte teksten og lette på alvoren". "Musikken og sangen på den ene side og den talte poesi på den anden byder hinanden op til kærlig dans og anbefaler hinanden over for lytteren."

"Åbningsnummeret ”Inshallah” er nænsomt og smukt, som var det tilsat englestøv fra selveste Leonard Cohen – og krydses genialt af at Henrik Nordbrandt reciterer et vers undervejs – og dette lille mesterstykke gentages i nummeret ”Det er ikke din skyld”. På resten af albummet er det Channe Nussbaum, der i bogstavelig forstand alene synger sangene hjem – og som lytter skal man være beredt på at komme igennem hele følesesregistret – og på afveje, som google map ikke nødvendigvis ville foreslå!"

"Channe Nussbaum – der har en stærk og insisterende vokal – som til tider kan minde lidt om Annisette fra Savage Rose – bidrager sammen med den unge producer Sophus August Tuxen (Marshall Cecil m.fl) til at albummet kommer til at fremstå som et samlet værk – og ikke ”blot” en musikalsk ledsagelse til en digtsamling."

Koncertform.

Når Nordbrandt & Nussbaum spiller koncerter sker det med et hold musikere, der med nøgtern og minimalistisk instrumentering binder melodier og digte sammen. Fokus er på formidlingen af Nordbrandt s tekstunivers. Sange som Lille krigsbarn, Inshallah og Hjemløshed - om flugt, krig og sorg er gribende og tager et politisk skridt væk fra aften-kaffe-hygge og indrammer en smertefuld virkelighed. koncert på Louisiana
Nordbrandt, der sidder i en stol på scenen, bevarer sit isnende underspil. Men når når han rejser sig og fremsiger sine digte er det voldsommere og med mere patos i sit udtryk. Nussbaums stemme der både kan dramatisere, være følsom, være neutral og nuancere, løfter teksterne og formidler den dybe smerte. Sammen med musikken alt i en højere enhed af stærke billeder og overraskende udsagn.
Publikum bliver således præsenteret for en koncert der tager afsæt i udgivelsen "Hjemløshed" fra 2019. Channe Nussbaum har skrevet musik til Henrik Nordbrandts digte. Sangene synges og digtene fremsiges.Musikken, som læner sig op af vestlig sangskriver tradition og mellemøstlig improvisation, er en blanding af elektronisk og kontemporær folke/popmusik.
Når bandet optræder uden at Henrik Nordbrandt er med, vil han være tilstede på film hvor recitationen projekteres op på et lærred. Musikken udkommer på Pladeselskabet Exlibris, både som LP og CD og på de digitale medier.

"Der er sammenhængskraft og saft fra start til slut – og derfor kræver albummet noget af sin lytter. Det er helt, som at sætte en god dokumentarfilm på. Fokus og koncentration kræves i lidt over 38 minutter. Hvis man kan det – vil man mærke at der i samtlige minutter er noget på spil – og man får noget igen."

Next concert:

Booking
channenussbaum@gmail.com
mobil: 20 83 50 62

5594